Sunday, January 29, 2017

ESQ Women's Heart Journey (WHJ)

Allah Maha Kaya Memberi,
Tetapi kita yang miskin meminta.


Terngiang-ngiang suara merdu Coach Zie mengungkapkan kata-kata diatas. Benar! Allah Maha Kaya, Maha Memberi tapi kita hambanya yang sombong yang miskin meminta!

Ramai di kalangan kita yang hanya berdoa ketika diatas sejadah selepas solat.

Berapa ramai antara kita yang sentiasa 'Talk to Allah'? Macam mana talk to Allah?

Setiap pergerakan kita, kita minta izin Allah. Setiap apa yang kita buat, adukan kepada Allah. Update kt Allah, bukan update kt status fb!

MasyaAllah.. 

Betapa selama ni kita merugikan masa selama menjadi hamba Allah. Kita tak manfaatkan sebaiknya apa yang Allah dah anugerahkan kepada kita. Kita ada Allah yang sentiasa rindu untuk mendengar rintihan kita. Allah yang Maha Memberi ni rindu kod kita. Tapi kita? Wat dek je.. mulut ckp syg Allah, tp kete oancit pon nk ngadu kt fb, harini dapat mkn sedap2 pon nk ngadu kt fb. Pernah tak kita ngadu kt Allah? Terima kasih Allah, harini aku dapat makan kt Menate. Sedap sangat Allah. Terima kasih Allah bg aku peluang untuk menikmati nikmat-Mu ini. Contoh. 😊😊

Jom sahabat semua, kita tukar ye kepas ni. Takmo dah nengadu kt fb. Sebelum update status tu, mengadu dlu kat Allah. Lepas tu baru update status. Boleh boleh?

Kita cuba ye. Mak Wa pon tengah belajar lagi.

Semoga kita semua dirahmati Allah. 

Mak Wa
Stokis DeXandra JB
017-7957125

No comments:

Post a Comment